*
ArtworkArtworkArtwork

Napalm Death, Deez Nutz, Against Me! en meer completeren Jera On Air

07-04-2017

Het jubilerende Jera On Air festival completeerde afgelopen week haar line-up na de bekendmaking van de laatste acht bands die de festivalweide in Ysselsteyn dit jaar zullen bezoeken. Nadat eerder al bekend werd dat onder andere Me First And The Gimme Gimmes, Architects en Of Mice & Men op 22, 23 en 24 juni richting Noord-Limburg komen, kwamen daar als kers op de taart nog bands als Napalm Death, Deez Nuts en Against Me bij.

Ook Apologies I Have None, Oceans Ate Alaska en Hawser zien we terug tijdens Jera On Air. Evenals de jaarlijks terugkerende Sing Along Riot karaokeshow, en het gegarandeerde feest van NOFX-coverband Neufx. 

Al sinds 1981 is Napalm Death, in diverse samenstellingen, een begrip in het grindcore-genre. De Engelsmannen die sinds 1989 onder de bezielende leiding van zanger Mark Greenway staan, brak definitief door met de EP ‘scum’. Een kleine dertig tracks in iets meer minuten, die gezamenlijk een opgestoken middelvinger vormden, gericht naar alles wat zelfs maar rook naar melodie. Napalm Death in een notendop, ook anno 2017.

Met Deez Nuts en Against Me zien we twee oude bekenden terug op de 25e editie van Jera On Air. Against Me, onder leiding van transgender Laura Jane Grace blies de festivaltent weg tijdens de editie van 2014. Met de rauwe stem die Laura Jane nog steeds heeft, en de strakke punknummers die ze daarmee ten gehore brengt, is Against Me al jarenlang een graag geziene gast op alle grote alternatieve festivals . Deez Nuts zagen we zelfs afgelopen editie nog terug in Ysselsteyn, waar ze een verpletterende indruk achterlieten. Reden genoeg om deze Australische hardcore punkband ook dit jaar te verwelkomen. 

Ook de punkrockmachine van Apologies I Have None streek al eerder neer op Jera On Air. Vier jaar nadat ze vriend en vijand verbaasden zien we ze deze editie weer terug. Met een karrenvracht aan nieuw, en alom geprezen, werk.

Daarnaast zien we ook de Britse metalcore van Oceans Ate Alaska en de veelbelovende Nederlandse hardcoreband Hawser terug tijdens het eerste zomerweekend van het jaar in Ysselsteyn. Samen met de jaarlijks terugkerende punkrock karaokesensatie Sing Along Riot en, ook vaste prik, het gegarandeerde feest dat de mannen van NOFX-coverband Neufx, kan Jera On Air tijdens de 25e editie een line-up overleggen waar het meer dan trots op mag zijn.

Is daarmee de line-up compleet? Nou nee, nog niet helemaal. Zoals elk jaar zullen er ook diverse DJ's op het Jera On Air terrein te vinden zijn, welke ervoor zorgen dat je overdag even heerlijk tot rust kunt komen, en 's avonds laat kunt dansen tijdens de afterparty. Ook het programma van de preparty op donderdag 22 juni zal spoedig nog bekend worden gemaakt.

Kaarten voor het festival zijn te koop via www.jeraonair.nl. Hier vind je uiteraard ook informatie over de volledige tot op heden bekende line-up, en overige faciliteiten die het festival te bieden heeft.